Om SASK
Verksamhetsidé
SASK ska bedriva skridsko – och konståkningsträning för åkare i alla åldrar och på alla nivåer. Centralt i vår verksamhet är långsiktig utveckling, hälsa och ett livslångt idrottande. Våra åkare ska utmanas i sina konståkningsfärdigheter och lära sig ta ansvar för sin egen utveckling, oavsett ambitionsnivå.
Klubbens verksamhet utgår från Svenska konståkningsförbundets utvecklingsmodell och träningsguider och delas in i en skridskoskoleverksamhet och en konståkningsverksamhet. Skridskoskoleverksamheten syftar till att lära barn och ungdomar att åka skridskor. I konståkningsverksamheten bedrivs utbildning i singelåkning, för motion eller för att tävla.
Syfte och mål för skridskoskolan
Syftet med skridskoskolan är att;
• lära barn och ungdomar att åka skridskor
• att erbjuda åkare som vill fortsätta utveckla sin skridskoåkning att göra det inom konståkningsverksamheten.
• att vidareutbilda åkare till juniortränare
Åkarna är indelade i grupper efter kunskapsnivå. Mål för åkarna i skridskoskolan är att få en aktiv, lekande och lärande start på isen.
Skridskoskolan har också som mål att erbjuda verksamma och nya skridskoskoletränare utvecklig i sin tränarroll.
Syfte och mål för konståkningsverksamheten
Syftet med konståkningsverksamheten är att;
• erbjuda konståkningsträning som motion och för att tävla
• ge kvalitativ och långsiktig idrottslig- och personlig utveckling
Målet för konståkningsverksamheten är att erbjuda alla som vill åka konståkning en möjlighet att göra det – hela livet! Åkaren ska utmanas på sin nivå och vara delaktig i, och ta ansvar för, sin egen träning och utveckling. Verksamheten ska ha de förutsättningar som krävs för att ge åkarna rätt grunder och för att nå sin egen fulla potential, såväl i träning på is och utanför isen.
Verksamheten utgår från svenska konståkningsförbundets utvecklingsmodell; träna för att tävla, träna på att vinna (prestationsförberedande) och tävla för att vinna (prestationsoptimerade).
Konståkningsverksamheten genomsyras av ett värdestyrt ledarskap där våra tränare är förebilder såväl på som utanför isen. Ledare inom konståkningsverksamheten ska verka för utveckling av ungdomstränare.