Hoppa till sidans innehåll

Utrustning


Hjälm

  

Hjälm är obligatoriskt för alla åkare fram till dess att man har klarat skridskoskolemärke 8!

 

Klädsel

 

Fleecetröja och fleecebyxa är att rekommendera som klädsel. Overall är inte att rekommendera då den är bylsig och rörelsehindrande samt att den oftast är hal när man ramlar på isen. Jeans blir snabbt våta och kalla när man ramlar. Vantar är ett måste (fingervantar eller tumvantar). 

 

Skridskor

 

En bra skridsko ska vara rak och stadig. Skena ska bilda 90° mot isen. Eftersom man står 3-4 cm ovan isen på en smal skena blir påfrestningen på vristen stor. Det kan vara skadligt för vrister och fötter att stå snett. Stödytan mot isen är 60 gånger mindre än när man står på hela foten. Det är alltså viktigt att vristen stöds av en känga med kraftigt och stadigt skaft.

 

Som nybörjarskridsko rekommenderar vi en vanlig knytskridsko (ej de skridskor som liknar en slalompjäxa) som går att köpa i vilken sportaffär som helst.

 

När man har avancerat något så byter man till en riktig konståkningsskridsko som köps i särskilda butiker. Din tränare talar om för dig när det är dags att byta till en mer avancerad skridsko.

 

Skötsel av skridskorna

 

Använd alltid skydd för att gå på skridskorna utanför isen men förvara skridskorna inte i gummiskydd, då rostar skenorna. Torka av skridskorna efter användning med en mjuk, ren handduk och förvara dem i två tygpåsar.

 

Slipa ofta – minst 2 gånger/termin! Om du har riktiga konståkningsskridskor måste du lämna dem till någon som har kompetens att slipa konståkningsskridskor.

 

Slipning av skridskor i närområdet kan göras hos Skridsko-Johan, Holbergsgatan 47 (Blackeberg). 

 

 

 

Tips på Skridsko/Konståkning Köp och sälj via Facebook : 

 

SASK Loppis Konståking Köp & Sälj KÖP & SÄLJ Konståkning

Vi har även en del artiklar nya artiklar till försäljning via klubben så som SASK Skridskoskola Fleece, hopprepp för uppvärmning, vattenflaska, gympapåse, sittunderlägg, mfl.

Hör med ansvarig vid anmälning till närvaro.

 

 

 

 

Uppdaterad: 19 AUG 2018 10:53 Skribent: Jeanette Pahlén

 

 

 

Fortum

Skoda Stockholm stolt sponsor till SASK

Postadress:
Stockholms Allmänna Skridskoklubb - Konståkning
Tatjana Hilmblom, Esplundagränd 64
12472 Bandhagen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info