Hoppa till sidans innehåll

Utrustning


 

Skridskor

En bra skridsko ska ge stöd åt vristen och vara stabil. Till nybörjare rekommenderar vi en vanlig knytskridsko som går att köpa i en sportaffär eller begagnat (inte de skridskor med spännen som liknar en slalompjäxa).
Är du intresserad av en konståkningsskridsko, rekommenderar vi kvalitetsskridskor (t.ex. Edea, Graf, Jackson, Riedell, Risport eller Wifa).  Dessa köper du i specialbutiker eller gärna begagnat. Många tror att taggarna försvårar åkningen, men det är inte sant.

 

Skötsel av skridskorna
Ha alltid gummiskydd på när skridskorna används utanför isen men förvara inte skridskorna i gummiskydden, då rostar skenorna. Torka av skridskorna efter användning med en mjuk, ren handduk och förvara dem i två tygpåsar. Slipa ofta – gärna 1-2 gånger/termin! Om du har riktiga konståkningsskridskor måste du lämna dem till någon som har kompetens att slipa konståkningsskridskor, det har de inte  i sportaffärerna. Slipning av skridskor i närområdet kan göras hos Skridsko-Johan, Holbergsgatan 47 (Blackeberg). 

 

Hjälm
Hjälm är ett viktigt skydd som är obligatoriskt i skridskoskolan. Ishockeyhjälm är ett utmärkt alternativ.

Klädsel
Självklart gäller kläder efter väder. För att kunna röra sig på isen och samtidigt hålla sig varm bör man ha smidiga kläder (t.ex. fleece). Undvik tjocka overaller och jackor om det går.  Dessa hindrar rörelseförmågan. Vantar är viktigt, fingervantar eller tumvantar.

 

 

 

 

 

 

Tips på Skridsko/Konståkning Köp och sälj via Facebook : 

 

SASK Loppis Konståking Köp & Sälj KÖP & SÄLJ Konståkning

Vi har även en del artiklar nya artiklar till försäljning via klubben så som SASK Skridskoskola Fleece, hopprepp för uppvärmning, vattenflaska, gympapåse, sittunderlägg, mfl.

Hör med ansvarig vid anmälning till närvaro.

 

 

 

 

Uppdaterad: 19 AUG 2018 10:53

Postadress:
Stockholms Allmänna Skridskoklubb - Konståkning
Sofie Johansson, Reginsvägen 2
16773 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ask@sask-konstakning...

Se all info