Hoppa till sidans innehåll

Märkestagning

08 FEB 2015 17:52
Märkestagning för barn i grupperna 0-2 nästa lördag den 14 februari.
Barn i grupp 3-5 som klarade märke lördag den 7 februari kan också köpa sina märken den 14 februari. Ta med jämna pengar, 50 kr
  • Uppdaterad: 08 FEB 2015 18:02

Hur går det till?

Barnen åker med sina grupper som vanligt men istället för vanlig träning kollar tränarna om barnen klarar momenten som krävs för det märke barnen ska ta. Barnen i nollan testar för märke 1 etc. De barn som klarar nästa märke byter till den grupp som motsvarar det märket vid nästa träningstillfälle. Barn i nollan som klarar märke 1 ska alltså gå till grupp 1 vid nästkommande träningstillfälle.

Det är viktigt att inte man som förälder inte lägger någon värdering vid om barnet har klarat ett märke eller inte. Barnen utvecklas i olika takt. Som förälder är det viktigt att avdramatisera märkestagningen. Syftet är att göra en koll att barnen tränar på rätt nivå och samtidigt har de en morot att jobba för. Det är långt ifrån alla barn som klarar ett nytt märke vid varje märkestagning.

Direkt efter märkestagningen kan man köpa sitt märke vid entrén där närvaron prickas av. De barn som klarat ett märke får en lapp av tränaren där det står vilket märke som klarats. Visa först upp lappen för registrering av att barnet klarat märket och ställ er sen i kön för att köpa märket, som kostar 50 kr. Ta med jämna pengar.

På hemsidan under skridskoskolefliken finns angivet kraven för de olika märkena.

Skribent: Monika

Postadress:
Stockholms Allmänna Skridskoklubb - Konståkning
Sofie Johansson, Reginsvägen 2
16773 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ask@sask-konstakning...

Se all info