Hoppa till sidans innehåll

Arbetsordning för styrelsen


  • Tränarna är ansvariga för den sportsliga delen av verksamheten. De är utbildade och har den erfarenhet som krävs för att sköta detta. Tränarna företräds av huvudtränaren. Styrelsens roll är att ge tränarna goda förutsättningar för att genomföra sitt arbete.

 

  • Den operativa verksamheten som berör träning och tävling och administrationen runt detta sköts av medlemmarna genom olika delegerade funktionsansvar. Ibland kan en styrelseledamot, vid sidan av styrelserollen, även ha ett funktionsansvar för viss uppgift.

 

  • Strategiska frågor, dvs klubbens långsiktiga utveckling, tillväxt eller konsolidering etc hanteras på styrelsenivå. Styrelsen är ansvarig för föreningens ekonomi samt för att föreningen följer lagar och förordningar. Alla styrelseledamöter ska hållas löpande informerade om föreningens ekonomi genom att erhålla ekonomiska rapporter (dvs. resultat- och balansräkning) varje månad.

 

  • Samordningen mellan styrelse, tränare och funktionsansvariga sker vid ett årligt planeringsmöte.

 

  • Samarbetet i styrelsen ska ske genom en rak och öppen dialog. Vi ska införa ett professionellt styrelsearbete som följer normal styrelsepraxis.

 

  • Ledamöter i styrelsen som inte har kunskap om styrelsearbete på annat sätt, ska delta t ex i SISU’s utbildningar för föreningsstyrelser för att kvalificera. Nya ledamöter få en särskild genomgång av hur det fungerar i klubben och vad som är viktigt att känna till och ha kunskap om, som en introduktionsutbildning.
Uppdaterad: 04 MAJ 2012 16:52 Skribent: Katarina

Postadress:
Stockholms Allmänna Skridskoklubb - Konståkning
Sofie Johansson, Reginsvägen 2
16773 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ask@sask-konstakning...

Se all info