Hoppa till sidans innehåll

Skridskoskolan


 

VÄLKOMMEN TILL SKRIDSKOSKOLAN!

 

Skridskoskolan är ett första steg för den som har ett skridskointresse och som senare kanske själv väljer att bli aktiv åkare inom konståkning. Åkarna är välkomna att delta i skridskoskolans verksamhet från och med att de fyllt fyra år.

 

Skridskosäsongen pågår vanligtvis från slutet av augusti-april med uppehåll för lov. Skridskoskolan har två uppvisningar per säsong, en julavslutning och en våruppvisning i slutet av säsongen. Skridskoskolan uppträder vid avslutningarna tillsammans med övriga åkare i klubben.

 

Skridskoskolan är i Stora Mossens A-hall på lördagar kl 9.00 och torsdagar kl 17.  

  

Varje lektion börjar på heltimme och pågår under 50 minuter. 10 minuter före heltimme färdigställs isen till nästa grupp. Inga åkare får vistas på isen då ismaskinen är i arbete pga säkerhetsföreskrifter.

 

Kom gärna i god tid till lektionen. Vi börjar ta närvaro ca 20 minuter före skridskoskolan börjar. Närvaron prickas av vid närvarobordet som finns vid glasdörrarna ut mot parkeringen vid A-entrén. Inga barn får gå på isen före de har prickats av vid närvarobordet.

 

Se gärna till att ditt barn har hunnit gå på toaletten innan lektionen startar. Tuggummi är inte tillåtet under träning då det kan orsaka kvävningsrisk om barnet sätter i halsen vid t ex ett fall. Hjälm är obligatoriskt för alla åkare i skridskoskolan, märke 1-8, (se fliken ”Märken” på hemsidan). Tränarna hjälper varje åkare att bemästra de olika övningarna som barnet behöver kunna för att få möjlighet att ta skridskoskolemärke 1-8.

 

Det är många åkare som behöver samsas om utrymmet i ishallen vid varje gruppbyte. Det är därför viktigt att alla föräldrar till respektive åkare hjälper till att möta upp sitt barn när de går av isen.

 

Föräldrar och anhöriga är välkomna att stanna kvar och titta på träningen, men bör då helst vistas på läktaren som finns på motsatt sida sett från åkarnas bås till isbanan. Vår erfarenhet är att åkarna har lättare att koncentrera sig och ta del av tränarnas instruktioner om föräldrarna drar sig tillbaka när lektionen börjar. Skridskobåset är endast till för åkare, det är inte tillåtet att stå i skridskobåset.

 

Skridskoskolans mål

Skridskoskolans mål är att åkarna lär sig grunderna i skridskoåkning genom rörelse och lek på ett lustfyllt sätt. Åkarna åker i en grupp som ligger på samma utvecklingsnivå som de själva. Varje grupp leds av kompetenta och välutbildade tränare. Klubbens målsättning är också att åkare från skridskoskolan som vill fortsätta att utvecklas inom konståkning även ska ges möjlighet att träna och tävla för klubben.

 

Skridskoskolans träning har även som mål att ge varje åkare en bra grund för fortsatt skridskoåkande oavsett om man väljer att fortsätta med konståkning eller inte. Klubben sätter stort värde på att skapa en positiv och trivsam atmosfär med gott kamratskap där varje åkare ges möjlighet att utvecklas på sina egna villkor och i sin egen takt.

Uppdaterad: 19 AUG 2018 10:40 Skribent: Skridskoskolan

 

Postadress:
Stockholms Allmänna Skridskoklubb - Konståkning
SASK, Box 19057
16719 Bromma

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info